1. Help Center
  2. Varumärken - Support på svenska
  3. Uppföljning, mätning, resultat och avrapportering

Utvärdering av IG Story

Om kampanjen omfattas av IG Stories så utvärderas och avrapporteras detta genom att gå in på den kortlänk som profilen har fått.

Följ nedan steg om du själv skulle vilja se om profilen gjort sin IG Stories och missat att kolla in den själv under de 24 timmarna den låg uppe.

1) Gå till kampanjen och klicka på "Show" under det konto du vill undersöka om hen gjort sin IG Stories-publicering.

2) Kopiera kortlänken ("Short URL") och ange den i adressfältet. OBS! Addera ett "+" i slutet enligt följande:

3) Du hamnar nu på statistiksidan som mäter alla klick och vilka plattformar och länder de kommer ifrån. Det skall se ut såhär:

4) Nedtill, under "Referrers", verifierar du om profilen gjort både publiceringar:
instagram.com = dessa klicks kommer från IG Stories.
i.instagram.com = dessa klicks kommer från Instagram (t.ex. om länk läggs i profil).

Om du har klick under en refferer som heter "instagram.com" har alltså profilen gjort sin IG Story samt lagt sin länk i "Swipe Up".

Tips: IG Stories drar oftast flertalet gånger fler klick än länk i profil.

Tips #2: Aktivera notifikationer för Instagram-appen samt logga in på företagskontot i appen, så får du notifikationer när influencers har gjort sin story (eftersom de kommer tagga ditt företagskonto). På detta sätt undviker du att missa när de publicerats.

Tips #3: Håll utkik under respektive profils publiceringsdag i kampanjen, så vet du i förväg när de kommer publiceras.