1. Help Center
  2. Varumärken - Support på svenska
  3. Uppföljning, mätning, resultat och avrapportering

Mätning av verifierad impressions-data

Lågt CPM är ett resultat av att Beatly's hyllade prisalgoritm.

Ersättningen till influencers berörs av prisalgoritmen. Ersättning till influencers baseras på att kontot t.ex. har hög andel falska följare, utländsk räckvidd, visat sig ge dåligt resultat historiskt eller har dålig kvalité på innehållet.

Först använder vi ett estimat, därefter kan vi kontrollera att estimatet hållts.

Beräkning av estimat
I plattformen räknar vi visningar/exponeringar genom följande kalkyl:
0,7*följare (Instagram) = visningar för ett Instagram-inlägg
0,3*följare (IG Stories). = visningar för ett IG Stories-inlägg

Hur du får fram äkta statistik
Men du kan själv kolla så att estimaten stämmer överens med den statistik som finns givet att influencern har valt Instagram's egna annonsmärkningsverktyg.

Såhär ser det ut när en influencer valt att dela sin statistik med en annonsör:

I detta fallet kommer annonsören "getpfc" kunna klicka, på Facebook, på "Statistik" och sedan knappen "Branded Content". Då syns den äkta räckviddsstatistiken:

Klicka sedan på "Branded Content":

Key takeaways:

• Utvärdera statistiken först efter 10-14 dagar (mer om inlägget blivit viralt)
  • Läs mer om Facebook's funktion för Branded Content på Help @ Facebook
  • Notera: Alla influencers har inte business-konton eller möjlighet att tagga annonsörer, varför man inte kan kravställa att funktionen används

Frågor? Du når mig på [email protected]!