Hur plattformen fungerar

Stort grattis - du har blivit inbjuden till att få följa dina kampanjer i vår realtidsuppdaterade Influencer Marketing-plattform!

Detta ger dig och dina kampanjer mycket stora fördelar och insikter, något vi kommer berätta mer om nedan.

1. Inbjudnings-email

Klicka på acceptera inbjudan för att fortsätta. Inbjudan får du från din kampanjstrateg.

2. Registrera ditt konto

Ange ditt för-, efternamn och lösenord. Detta blir dina inloggningsuppgifter.

3. Kampanjdashboard
N
u har kommit till din startsida där du ser dina kampanjer.

Såhär bör det se ut hos dig nu:

Klicka på bilden ovan för att se den i större format.

4. Gå in på din kampanj för att se hur de presterar
Klicka dig in på den kampanj du vill se mer om. Detta läge låter dig se exakt vilka influencers som bokats in och liverapportering av statistiken på deras publiceringar.

Här kommer du med andra ord se all viktig data som mäts. Såhär skall det se ut:

Som bilden ovan visar, kan du i detta flöde se samtliga adresser till de som bokats in ("Adresses"). Du kan även se den brief som influencers ser ("Info").

Realtidsuppdaterad data kring kampanjen och vad du investerat i termer av KPI:er såsom CPC (kostnad-per-klick), CPE (kostnad-per-engagerad) och CPM (kostnad-per-1000-visningar) visas. Uppdateras och förbättras även allteftersom publiceringar går live.

Cost Per Post / Kostnad per post beräknas genom att ta antal IG-poster + Stories-klipp/3. Det vill säga, 4 inlägg och 12 stories blir 4+4 = 8 st. poster. Investering/8 poster = kostnad per post. Eftersom ordinarie paketering på Stories alltid är 3 klipp, beräknas det som 1 post, för att inte vara missvisande.

5. Lista över era bokade influencers samt statistik om dem
Nedtill på sidan ser du samtliga profiler som tackat ja till att delta i kampanjen. Dessa är de som har anlayserats vara de absolut bästa givet den brief och målgruppsbeskrivning som tagits fram, men som också passat in på bästa sätt enligt vår prioriteringslista vid urval av influencers.

Influencers bjuds in och prioriteras enligt nedan steg:

1) Historiskt resultat som de gjort i andra insatser för andra varumärken med samma målgrupp
2) Engagemangsnivåer
3) Tillväxt på kanalerna som är anslutna till profilen
4) Relevans till varumärket (manuell screening process av vårt kampanjteam)

Till varje publicering, som rapporterats in av profilerna, kommer du se klick, gilla, kommentarer, CTR% och mer. Du kan även se exakt var de kommer länka genom att klicka på den blå "Show"-knappen. Se nedan:

Klicka på bilden ovan för att se den i större format.

Vi arbetar hårt varje dag för att planera och släppa nya funktioner i plattformen som kommer göra dina Influencer Marketing-aktiviteter ännu mer transparenta.

I detta led vill vi därför väldigt gärna höra från dig kring vad som kan göras bättre - lämna oss din feedback eller förbättringsförslag genom att klicka på "Feedback"-knappen högst uppe till höger när du är inloggad i plattformen.

Stort tack igen för att du låter Beatly hjälpa er driva försäljning och skala upp er Influencer Marketing. Rejta gärna artikeln nedan!