Hur plattformen fungerar

Hur lätt är det att göra dina Influencersamarbeten i Beatly istället? Lätt som en plätt! Vi går igenom det här. Följ dessa steg för att genomföra ditt första Influencer-samarbete.

Steg 1: Skapa ditt Beatly-konto

Först och främst - skapa ditt konto här: www.beatly.com/signup

Steg 2: Skapa din kampanj

Skapa din första kampanj genom att klicka på "Skapa kampanj" när du är inloggad.  Börja med att lägga till eller välja ditt varumärke och klicka på "nästa". Nu är det dags att välja några "Creator Collections" som du gillar. Du kan välja flera samt kombinera med egna förslag om du har några genom att klicka på "Handpick your creators".

Skärmavbild 2022-03-23 kl. 11.54.49

Steg 3: Kreativ vägledning

Nu är det dags att bli kreativ och låta influencers veta vad du vill att de ska göra. Börja med att lägga till ett Moodboard med bilder som du gillar, kanske från tidigare kampanjer eller några coola bilder från en fotografering ni gjorde förra veckan? Lägg till så många du vill, kom ihåg att kreatörerna kommer att få dessa som inspiration.

Är du klar med din Moodboard? Bra! Nu är det dags att lägga till några detaljer om din kampanj, kanske är det en ny produktlansering eller en tävling? Inga begränsningar här! Lägg bara till all information som är bra för influencers att känna till när de ansöker om att delta i din kampanj. Var extra tydlig genom att lägga till några "Do's" och "Don'ts" i avsnittet nedanför informationen.

Skärmavbild 2022-04-06 kl. 10.45.54

Steg 3 (Del 2): Kampanjdetaljer

Lägg till ett kul namn på din kampanj - detta kommer att visas för kreatörerna! Välj kampanjperiod när den ska börja och sluta. När du är klar med det låter du kreatörerna veta hur de kommer att få hem din produkt. Om du har en länk som de ska dela med sig av kan du lägga till den i avsnittet "Destinations-URL".

Skärmavbild 2022-04-06 kl. 10.46.49

Steg 4: Budget för kampanjen

Lägg till din budget för kampanjen och välj ditt mål. Du kommer sedan att se hur många kreatörer, innehållsdelar, engagemang och intryck vi beräknar att leverera. Detta är ett minimum, vilket innebär att det kan bli ännu mer än vad vi har beräknat.

Skärmavbild 2022-04-06 kl. 10.56.37

Woooo! Färdig! Nu är det bara att vänta på ansökningar. När du fått in ansökningar så är dessutom förhandlingen redan klar.

Vi bjuder in de bästa kreatörerna utifrån dina listor, din brief, budget och målsättning så meddelar vi dig så snart kreatörerna har anmält sig till kampanjen. Granska dem. När du är nöjd med de utvalda trycker du bara på "Starta kampanj" så kan du kommunicera med kreatörerna i chatten. Se till att fråga dem om de har några frågor.

TIPS: Be kreatörerna att dela sina innehållsutkast i chatten, så har du det sparat i "Mediebiblioteket" så att du enkelt kan ladda ner det och publicera innehållet i dina sociala medier eller i betalda annonser om det är en del av din strategi.

Skärmavbild 2022-04-06 kl. 11.10.03

Är du redo att skapa din första kampanj i Beatly?

Se till att din investering i Influencer Marketing är en säker sak! Vid frågor kan du alltid nå oss via team@beatly.com eller chatten på webbplatsen.

Skapa ett Beatly-konto