Hur plattformen fungerar

Hur lätt är det att göra dina Influencersamarbeten i Beatly istället? Lätt som en plätt! Vi går igenom det här. Följ dessa steg för att genomföra ditt första Influencer-samarbete.

Steg 1: Färdigställ ditt konto

Börja med att registrera ditt varumärke under "Inställningar" och lägg till betalningsinformation för ditt kreditkort under "Betalningsinformation" och identifiera dig med BankID.

Skapa ditt konto här: www.beatly.com/signup

Screenshot 2021-06-22 at 12.56.12

Steg 2: Skapa listor (dom blir till dina kampanjer!

Screenshot 2021-06-22 at 13.00.03

Skapa din första Influencer-lista med namnet på din kampanj genom att trycka på "Skapa lista." Du kan skapa så många listor som du vill - se bara till att namnge dina listor efter olika kampanjnamn och/eller perioder till exempel "Ambassadörer".

Börja söka efter influenser som är relevanta för din kampanj och målgrupp. Du kan använda filter och nyckelord för att hitta dina perfekta.

Steg 3: Gå till Utforska och hitta influencers

Nu när listan är skapad så är det dags för dig att hitta profiler för ditt varumärke. Lägg in några filter i sökmotorn och klicka på "Sök" så kommer resultaten upp.

Screenshot 2021-06-22 at 13.45.12

Exempel på filter

• Namn eller smeknamn
  • Kategori: ex. Interiör, hem styling
  • Plattform: ex. Instagram, TikTok
  • Land: ex. Sverige
  • Stad: ex. Stockholm
  • Följare: ex. > 10k - 45k
  • Engagemang: ex. > 2,4% -5%

Lägg till dina favoritinfluencers i den valda kampanjlistan genom att markera "hjärta" -symbolen längst upp till höger. Om du vill veta mer om en specifik influencer, klicka bara på deras profil och upptäck mer om deras publik, engagemang och mer.

Steg 4: Samla all kommunikation i Beatly

Chatta live med influencers

När du hittar "den du letat efter", klicka på "starta konversation" och börja chatta live med denna specifika influencer. Och när influencern har läst ditt meddelande får du en "Läst" etikett ovanför meddelandet. Du kommer också att få notiser så snart de svarar.

Screenshot 2021-06-22 at 13.17.44

PRO TIP: Skicka flera inbjudningar på ett knapptryck!

Finns det gott om fisk i havet? Skicka en "Batch-meddelande" till flera Influencers som passar din kampanj! Klicka bara på "Skicka Batch Message" och skicka ett generiskt meddelande till flera personer så får du notiser när de svarar.

Screenshot 2021-06-22 at 13.23.05

Du hittar alla dina Influencer-konversationer i "Konversationer".

Steg 5: Redo att samarbeta med Influencern?

Om du är redo att samarbeta med profilen så dig har vi verktygen! Direkt i chattkonversationen kan du använda formuläret "Skapa samarbete" för att dela din korta, samarbetsinformation och kompensation för samarbetet.

TIPS: Glöm inte att inkludera dina rättigheter på innehållet om så önskas!

Detaljer om ditt samarbete

Vad är kampanjen och hur vill du att de ska marknadsföra din produkt
När vill du att de ska marknadsföra produkten
Vad är din ersättning för detta samarbete
Lägg till URL för landningssidan - dit du vill skicka trafiken (vi skapar UTM-tags på länken så att du enkelt kan spåra trafiken i Google Analytics).

TIPS: Läs inläggen "Hur du skriver din perfekta brief" för mer information

Influencern tar emot din information i chattkonversationen och kan "acceptera" ditt erbjudande där och då. Om de har frågor kring samarbetet kan de chatta live med dig direkt på plattformen. Influencern kan också dela utkast till inlägget genom att lägga till filer eller (filmer/bilder) i konversationen.

Steg 6: Acceptera innan du betalar.

Systemet kommer att meddela dig när de har rapporterat i sitt inlägg, och du kan följa länken för att granska deras inlägg. När du har tittat på det rapporterade innehållet kan du helt enkelt acceptera rapporten genom att klicka på "Gör betalning". Du får ett kvitto på din e-post för varje samarbete.

Efter varje samarbete kan du betygsätta din influencer. Se till att få feedback till dem och spara dina favoritpåverkare i din varumärkesprofil.

Screenshot 2021-06-22 at 13.25.58

Granska färdigt innehåll

I avsnittet "Medier" kan du granska alla dina färdiga samarbeten och inlägg som är kopplade till dina kampanjer.

Screenshot 2021-06-22 at 13.39.07

Följ dina resultat i realtid i plattformen

En gång i tiden var det svårt att mäta engagemang, räckvidd, Click-thru Rate, gillanden och kommentarer i Secret Wonderland of Influencer Marketing. Sedan kom Beatly och gjorde allt transparent.

Upptäck vilken influencer som gav dig mest värde för din budget och de som kanske inte passade ditt varumärke lika bra. Hitta värdefull insikt om dina samarbeten och följ upp mål och KPI: er i direkt i genom att om du klickar på "Summering" din lista.

Screenshot 2021-06-22 at 13.47.43

Analysera dina resultat:

• Engagemangsgrad (genomsnittlig procentsats)
  • Beräknad räckvidd (antal personer)
  • Klick och klickfrekvens
  • Gillamarkeringar (per inlägg)
  • Kommentarer (på inlägg)
  • Ditt genomsnittsbetyg från Influencers
  • Kostnad per inlägg

Är du redo att starta din första kampanj i Beatly?

Skapa ditt Beatly-konto här!